Medzinárodné stretnutie mladých vincentskej rodiny – 07/2013

Drahí priatelia,

s potešením oznamujeme, že ďalšie medzinárodné stretnutie mladých Vincentskej rodiny sa uskutoční v Brazílii v júli (červenci) 2013, pár dní pred ďalšími svetovými dňami mládeže (SDM).

Téma tohoto stretnutia bude “Vincentíni: misionári charity, poďme k chudobným!”. Po niekoľkých stretnutiach organizačnej komisie sme sa rozhodli zorganizovať medzinárodné stretnutie v Belo Horizonte od 19. do 21. júla 2013. Účastníci sa začnú schádzať od 18. júla na letisku v Belo Horizonte. Môžeme ubytovať až 2000 mladých z celého sveta na jednom mieste!

Aktuálne plánujeme program na tri dni. Už teraz vám môžeme povedať, že budú prebiehať katechetické stretnutia na tému misií, charity a nových foriem chudoby. Spolu s lokálnymi rodinami zorganizujeme festival brazílskej hudby a tanca.

V nedeľu 21. júla odídeme spoločne do Rio de Janeiro, aby sme sa ako vincentská rodina zúčastnili SDM. Budeme ubytovaní v školách (skupiny podľa jazykov) v centre mesta Rio de Janeiro. Po skončení SDM sa môžu účastníci vrátiť späť do svojich krajín buď priamo z Rio de Janeiro alebo cez Belo Horizonte.

Posledné medzinárodné stretnutie Vincentskej rodiny v Madride 2011 bolo veľkým úspechom vďaka vašej nadšenej účasti zo všetkých kútov zeme.

V priebehu nasledujúcich týždňov plánujeme spustiť internetovú stránku venovanú tejto udalosti a poskytovať tak všetky potrebné informácie o stretnutí v rôznych jazykoch.

S pozdravom

Organizačná komisia

List v angličtine.pdf

Comments

comments